Tratament sistemic cu Ozon - Oxigen (AHTM)
Autohemoterapie majora cu oxigen-ozon este una din cele mai utilizate si mai eficiente metode de administrare a ozonului. Procesul implica prelevarea, in recipiente sterile speciale, a 50 – 150 ml sange din sistemul venos al pacientului. O data colectat, ozonul este injectat in recipient si amestecat cu sangele. Apoi sangele ozonat este reperfuzat pacientului, intreaga procedura durand aproximativ 30 – 40 de minute.
Astfel terapia realizeaza efectele benefice in tot organismul .
Terapia cu oxigen - ozon are actiune celulara:
♦ imunomodulare;
♦ imunostimulare;
♦ imunosupresie.
Efectele tarapiei sistemice cu oxigen – ozon:
♦ Creste si imbunatateste gradul de oxigenare a celulelor si tesuturilor.
♦ Detoxifierea interegului organism prin distrugerea radicalilor liberi realiznad un efect antioxidant.
♦ Realizeaza indepartarea celulelor batrane si nefunctionale din circulatie.
♦ Regenarare celulara (celule STEM noi) prin stimularea productiei de celule noi la nivelul organelor si tesuturilor.
♦ Imbunatateste mineralizarea osoasa (OSTEOPOROZA) prin reglarea metabolizari calciului in sistemul osos.
♦ Elimina inflamatia celulara (primul raspuns al unei celule aflate in suferinta este inflamatia)
♦ Regleaza si creste activitatea celulara mitocondriala cu cresterea energiei si a starii de bine.
♦ La nivelul sistemului circulator imbunatateste circulatia prin scaderea vascozitatii sangvine, cresterea calibrului vaselor, imbunatatirea micro-circulatiei si formarea de noi micro-vase in teritoriile afectate, realizandu-se astfel un transport de sange bogat in oxigen si nutriente in tot organismul.
♦ Imbunatateste circulatia limfatica, astfel creste eliminarea produsilor de degradare din organism.
♦ Imbunatateste circulatia cerebral, hepatica si renala.
♦ Scade glicemia prin inbunatatirea functiei celulelor afectate.
♦ Scade colesterolul, LDL si trigliceridele.
♦ Creste si imbunatateste imunitatea organismului.
♦ Actiune antibacteriana prin distrugerea peretelui bacterian .
♦ Actiune virustatica – inhiba dezvoltarea virusului.
Terapia sitemica cu ozon realizeaza o actiune tintita la nivel celular, realizand reglarea si imbunatatirea functiei celulelor sanatoase si indepartarea celulelor bolnave si nocive .
Contraindicatii:
Desi utilizata intr-o gama larga de afectiuni, boli cronice si traumatisme, ozonoterapia nu se recomanda tuturor bolnavilor, avand urmatoarele contraindicatii:
♦ hipertiroidia;
♦ sarcina;
♦ tulburarile de coagulare;
♦ trombocitopenie;
♦ deficit de G-6-PD (glucoza-6-fosfat dehidrogenaza).
Riscul de efecte secundare este de 0,0007% , acestea fiind reactii minore , fara risc vital.
SCURT ISTORIC
Ozonul a fost descoperit in 1840 de catre chimistul german Christian Friedrich Schonbein. De peste 150 de ani, in toata lumea ozonul este folosit in scop curativ si paliativ.
In anul 1904, serviciul public de sanatate din SUA a aprobat publicarea unui manual de utilizare a apei si uleiului de masline ozonate. In 1930, Journal of The American Medical Association a publicat un articol intitulat ”Utilizarea terapeutica a oxigenului in tromboza coronariana”. In 1931, medicul german Otto Warburg castiga premiul Nobel pentru descoperirile sale in oncologie: demonstreaza ca apariția cancerului este condiționata aproape in totalitate de lipsa oxigenarii adecvate a celulelor. Mai exact, scaderea cu 60% a aportului de oxigen determina apariția primelor celule canceroase. Acest lucru are loc prin acumularea de substanțe toxice inauntrul si in jurul celulei, acumulare ce blocheaza si deterioreaza procesele de respirație celulara. Cercetarile inițiale ale dr. Warburg au fost confirmate de-a lungul timpului, demonstrandu-se ca deficitul si acumularea ulterioara de toxine reprezinta cauza principala a bolilor degenerative, inclusiv a cancerului.
In literatura medicala din Germania, in ultimii 5 ani, au fost inregistrate peste 3000 de referințe, a catorva milioane de aplicații, ce arata eficiența si siguranța administrarii ozonului la pacienții diagnosticați cu diferite maladii. Asociația Internaționala a Ozonului, impreuna cu producatorii de tehnica medicala utilizata in ozonoterapie, raporteaza ca, doar in Europa, exista peste 7000 de medici care, de mai bine de 40 de ani, folosesc aceasta forma de terapie.