Terapie cu lumina hiperpolarizata BIOPTRON

Terapia cu lumina BIOPTRON stimuleaza si moduleaza procesele reparatorii si regenerative ale organismului, ca si pe cele ale sistemului imunitar.

Efecte generale BIOPTRON

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca tratament complementar in anumite indicatii.
Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca terapie complementara pentru:

♦  accelerarea vindecarii plagilor;

♦  calmarea sau atenuarea intensitatii durerii;

♦  afectiuni dermatologice si cutanate;

♦  pediatrie;

♦  Tulburarea Afectiva Sezoniera (TAS).

 

Caracteristicile remarcabile ale Luminii BIOPTRON permit luminii nu numai sa intre in piele, dar si sa intareasca tesuturile. Astfel, efectul pozitiv al luminii BIOPTRON nu se limiteaza doar la tratarea pielii.
Lumina BIOPTRON are efecte biostimulatoare: cand se aplica pe piele, stimuleaza structurile intracelulare si biomoleculele sensibile la lumina. Aceasta initiaza reactii celulare in lant si declanseaza asa-numitele raspunsuri secundare, care nu se limiteaza doar la suprafata de piele tratata, ci pot cuprinde intreg organismul. BIOPTRON stimuleaza si moduleaza procesele reparatorii si regenerative, dar si sistemul imunitar al organismului.
Terapia cu lumina BIOPTRON a fost acceptata ca o noua forma de tratament profilactic si o noua forma de terapie si recuperare.

 

BIOPTRON pentru tratamentul afectiunilor ortopedice si reumatice

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca terapie complementara pentru tratarea urmatoarelor tipuri de afectiuni ortopedice si reumatice :
In reumatologie:
♦  osteoartrita;
♦  artrita reumatoida (cronica);
♦  artroza.

In fizioterapie:
♦  dureri lombare;
♦  dureri de umar si de gat;
♦  sindromul tunelului carpian;
♦  cicatrice.

In medicina sportiva - afectiuni ale tesuturilor moi, tendoane si ligamente:
♦  spasme musculare;
♦  luxatii, entorse, contuzii;
♦  rupturi de ligament si musculare;
♦  tendinite;
♦  cotul tenismanului.

 

BIOPTRON pentru vindecarea plagilor

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca terapie complementara pentru vindecarea urmatoarelor tipuri de plagi:
♦  plagi dupa traumatisme (rani);
♦  arsuri;
♦  plagi post-chirurgicale;
♦  ulcere varicoase ale gambei;
♦  ulcere de decubit (ulcere de presiune).

 

BIOPTRON pentru indicatii dermatologice

Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita ca o terapie complementara in tratamentul mai multor afectiuni cutanate, precum:
♦  acnee;
♦  dermatita atopica (eczeme);
♦  psoriazis;
♦  Herpes Simplex si Zoster;
♦  infectii bacteriene superficiale;
♦  leziuni ale mucoasei.

Aceste tipuri de afectiuni cutanate sunt destul de frecvente, iar majoritatea persoanelor sufera de cel putin una la un moment dat al vietii. Desi cele mai multe afectiuni cutanate nu pun viata in pericol, pot fi foarte deranjante si pot avea impact negativ asupra calitatii vietii.
Terapia cu lumina BIOPTRON poate ajuta la accelerarea vindecarii pielii si poate reduce disconfortul asociat cu diverse afectiuni cutanate. Este un tratament nedureros si simplu de folosit.

 

BIOPTRON pentru TAS

Tulburarea Afectiva Sezoniera („Depresia hibernala”)
Noptile lungi si zilele mohorate ale iernii le pot cauza unor persoane stari proaste, depresive; aceasta afectiune se numeste Tulburare Afectiva Sezoniera – TAS sau „depresie hibernala”. Se considera ca TAS este cauzata de un dezechilibru in productia „hormonului somnului” – melatonina. Nivelurile crescute de lumina pot reduce „hormonul somnului” si, astfel, simptomele asociate.
Terapia cu lumina este un tratament standard al afectiunilor afective sezoniere si al simptomelor asociate:
♦  sindromul oboselii cronice;
♦  motivatia scazuta;
♦  nevoia crescuta de somn.
Terapia BIOPTRON ofera spectrul de lumina eficienta, fara radiatii UV, cu un minim de 10.000 de lucsi, care este benefic in tratamentul TAS.

 

BIOPTRON pentru indicatii pediatrice

Terapia cu Lumina BIOPTRON poate fi folosita pentru copii ca terapie complementara in tratarea mai multor tipuri de afectiuni, precum:
♦  afectiuni dermice pediatrice;
♦  boli respiratorii alergice si infectii ale tractului respirator superior;
♦  afectiuni si deficite musculoscheletale si neurologice.

Afectiunile cutanate sunt frecvente la copii; pana la 15% din copii sufera de eczeme alergice, iar infectiile cutanate (cauzate de virusuri si bacterii) apar frecvent. Afectiunile cutanate pot fi stresante pentru parinti din cauza durerii la nivelul pielii, pruritului constant, pierderii somnului si rusinii provocate de aspectul leziunilor cutanate de pe fata sau maini.
Terapia cu lumina BIOPTRON ofera un tratament delicat pentru copii, care poate ajuta la accelerarea vindecarii pielii si poate reduce disconfortul cauzat de afectiunile cutanate.
Copiii mai mici sunt predispusi afectiunilor virale ale cailor respiratorii superioare (nasul si gatul), avand episoade frecvente ale bolii intr-un an, ceea ce poate duce la un grad ridicat de absenteism scolar.
Terapia cu lumina BIOPTRON poate ajuta in tratamentul acestor afectiuni prin stimularea sistemului imunitar si accelerarea vindecarii.
Terapia cu lumina BIOPTRON este sustinuta de dovezi clinice si a fost folosita pentru a accelera vindecarea plagilor si pentru diminuarea durerii si a inflamatiilor.
Terapia cu lumina BIOPTRON poate fi folosita pentru tratamentul nou-nascutilor cu afectiuni dermice precum flebita, decubit si intertrigo. Adesea, si pentru afectiuni iritante – iritatia produsa de scutece – prin atenuarea durerii si a inflamatiei.